1 maj 2016
16:15

Jitex U

Referat: Torslanda IK - Jitex U

Årets Junior-DM segrare Torslanda och deras F19-lag stod idag för motståndet i tredje seriematchen. Torslanda kom med en uddamålsförlust och en oavgjord match i bagaget och var säkert sugna på första segern på hemmaplan i solskenet. Men Jitex-tjejerna drar igång lagmaskinen och spelar riktigt bra fotboll de första 20-25 minutrarna ända fram till Torslandas straffområde där det är stopp med ett stabilt hemmaförsvar. Vi väntade bara på att det förlösande insticket eller avslutet skulle komma när Torslanda gör en snabb omställning, spelar ut bollen på kanten ner till kortlinjen och slår ett inlägg efter marken som vi inte kan rensa bort och en Torslandatå petar in hemmaledningen 1-0. Kändes lite som en kalldusch då.
Sedan tappar vi lite i tempo, det jämnar ut sig och Torslanda är hetare sista 15 minutrarna av första halvlek.
Efter pausen kommer vi ut med förnyad energi, har många bra spelsekvenser frammåt, och däremellan vänder hem i backlinjen när vi inte kommer frammåt. Dock håller Torslandas backlinje emot bra och hinner ikapp när vi är igenom och bara skall avsluta. Så på ett skottförsök som drar sig ut mot hörnflaggan fångar vi upp bollen, kan gå in i straffområdet och avsluta med ett skott under målvakten, kvitterat till 1-1.
Kort därefter kommer vi igenom i mitten, lägger en boll i djupet på en framrusande ytterforward som tar sig förbi målvakten och kan rulla in 2-1 ledningen. Sedan spelar vi bra resten av andra halvlek, har flera lägen där vi avslutar med skott rakt på hemmamålvakten, utanför eller att det kommer en hemmatå emellan, det kunde blitvit fler mål frammåt i slutet av matchen.
Torslanda oroar en del, framför allt på hörnor, och har en del anfall där vi inte riktigt får bort bollen från försvaret. Det är dock aldrig riktigt farligt utan det stannar oftast vid straffområdesgränsen och vi kan vinna matchen med 2-1.
En bra, välspelad och spännande match, och vi gör helt klart ett steg frammåt i vårt spel jämfört med matchen mot Qviding. Idag kan vi spela upp lite rakare och komma fram bra även på kanterna, framför allt i andra halvlek.